satsat.info - Показать сообщение отдельно - Новини українського ТБ
Показать сообщение отдельно
Старый 21.01.2011, 13:04   #401 (permalink)
online: 10131621
Донузлав
 
Аватар для GUSTOFF
По умолчанию

Рівненська ОДТРК запускає телепроект «Азбука смаку» про старовинні поліські страви

Рівненська обласна державна телерадіокомпанія (телеканал РТБ) запускає нову кулінарну програму «Азбука смаку» про старовинні страви поліської кухні.
Прем'єра проекту відбудеться 21 січня о 21.30, а повтор вийде в ефір 22 січня о 10.00 та о 21.30. Автор програми - Олена Красова.

«У програмі глядач не лише знайде забуті і сучасні рецепти рівненської, поліської кухні, а й побачить, як готували страви наші прабабусі і чим при цьому користувалися. Більше того, кожен, хто вміє готувати страви за давно забутими рецептами, зможе й сам стати героєм програми», - йдеться в повідомленні.
За словами генерального директора Рівненської ОДТРК Андрія Велесика, «Азбука смаку» відрізняється від інших кулінарних шоу, тому що в програмі йдеться про відродження секретів приготування автентичних поліських страв. «Проект задумувався ще три роки тому, тож виплеканий творчо й унікальний тим, що все буде відбуватися не на сучасній кухні з побутовою технікою, а у простих сільських хатах, з допомогою лише тих речей, якими користувалися наші батьки й діди, і часто донині користуються у поліській глибинці», - зазначив він.
Перший випуск «Азбуки смаку» присвячено випіканню хліба, замішаного в дерев'яній діжі на заквасці. Прадавні рецепти на практиці втілять господині із села Мульчиці Володимирецького району Рівненської області.
вне форума  
 
Page generated in 0.04915 seconds with 17 queries