Джиро д'Італія 2024. Другий етап. Тадей Погачар здобув свою першу перемогу на італійському гранд-турі
читать дальше
Фаворит "Джиро" був третім на першому етапі в суботу, а в неділю на 161-кілометровому гірському етапі, приблизно за 11 км до фінішу в Сантуаріо-ді-Оропа, зазнав проколу. Тадей Погачар впав на асфальт прямо перед машиною своєї команди, але не постраждав, і йому одразу ж допомогли пересісти на новий велосипед. Потім 25-річний словенець приїхав до переможного фінішу, випередивши на 27 секунд Даніеля Мартінеса і британця Герайнта Томаса, і відібравши загальне лідерство у Хонатана Нарваеса.
"Я був досить спокійний. Я трохи розгубився, коли впав, але нічого серйозного. Команда сьогодні була дуже хорошою. Вони повернули мене назад на передові позиції, потім ми встановили темп, який нам сподобався, і це було ідеально. Тепер я можу трохи розслабитися на наступні кілька днів, і ми можемо залишатися в безпеці в спринтерських гонках" - заявив дворазовий переможець "Тур де Франс" після вчорашнього другого етапу.
Результат другого етапу
1. Тадей Погачар (UAE Team Emirates) 3 год. 54 хв. 20 сек.
2. Даніель Мартінес (Bora-hansgrohe) +27 сек.
3. Герайнт Томас (Ineos Grenadiers) +27 сек.
4. Лоренцо Фортунато (Астана-Казахстан) +27 сек.
5. Флоріан Ліповіц (Бора-Гансгрое) +27 сек.
Генеральна класифікація
1. Тадей Погачар (UAE Team Emirates) 7 год. 8 хв. 29 сек.
2. Герайнт Томас (Ineos Grenadiers) +45 сек.
3. Даніель Мартінес (Bora-hansgrohe) +45 сек.
4. Кіан Ейтдебрукс (Team Visma-Lease a Bike) +54 сек.
5. Айнер Рубіо (Movistar) +54 сек.