satsat.info - Показать сообщение отдельно - Космос 2021
Тема: Космос 2021
Показать сообщение отдельно
Старый 03.01.2021, 09:26   #7 (permalink)
online: 25570385
Харьковская обл.
 
Аватар для peresihne
По умолчанию

Китайський зонд наближається до Марса, посадка запланована на весну

Китайський зонд для вивчення Марса "Тяньвень-1" подолав за 163 дні польоту близько 400 млн км і досягне орбіти Марса в лютому.Станом на ранок 3 січня зонд "Тяньвень-1" перебуває в польоті 163 дні. Національне космічне управління Китаю (CNSA) зазначає, що згідно з планом польоту, через місяць апарат наблизиться до Марса і почне зменшувати швидкість, після чого зайде на орбіту Червоної планети і почнеться підготовка до посадки.
читать дальше

Російський модуль пошкоджений і продовжує втрачати повітря.

Через це дуже висока ймовірність того, що російські космонавти достроково припинять перебування на Міжнародній
космічній станції (МКС).Ще в кінці 2019 року почала надходити інформація про те, що в російському модулі МКС «Звєзда» серйозні проблеми.З двох можливих варіантів, Росія зараз намагається реалізувати перший. На МКС працює ремонтна бригада. Спроби
«заклеїти» тріщину, схоже, успіху не мали. Через тріщини продовжує
відбуватися витік повітря.Якщо не вдасться відновити герметизацію модуля, то далі постане питання про припинення його використання та, можливо, участі в місії взагалі. Є висока ймовірність, що в самому найближчому майбутньому Росії доведеться «законсервувати» свій сегмент МКС і достроково повернути космонавтів на Землю. А з огляду на нинішній стан космонавтики Росії, швидше за все, це буде повна відмова від участі в проєкті.

Последний раз редактировалось peresihne; 03.01.2021 в 15:44.
на форуме  
1 спасибо:
 
Page generated in 0.06059 seconds with 17 queries