satsat.info - Показать сообщение отдельно - Поздравления и события в этот день!
Показать сообщение отдельно
Старый 19.12.2019, 07:09   #2531 (permalink)
online: 29096062
🇺🇦💛💙Україна💛💙🇺🇦
 
Аватар для Olexijj
По умолчанию

ПАМ’ЯТЬ СВЯТИТЕЛЯ МИКОЛАЯ ЧУДОТВОРЦЯ, АРХІЄПИСКОПА МИРЛІКІЙСЬКОГО

19-го грудня Свята Православна Церква вшановує пам’ять святителя Миколая чудотворця , архієпископа Мирлікійського.

Святий Миколай народився у III столітті. Місце його народження – місто Патар, що у східній частині сучасної Туреччини. Сім’я Миколая була однією з найзаможніших у місті. Ще з діда-прадіда його рідні прийняли християнство. Втім сповідували його таємно від язичницької влади, яка переслідувала вірян.

Миколай був єдиною дитиною у сім’ї, тож жив у добробуті та турботі. Втім, батьки Миколая померли дуже рано, і хлопчика став виховувати його рідний дядько – єпископ міста Мирлікійськ. Вже там Миколай вирішив присвятити своє життя служінню Богу та прийняв чернечий постриг. Після смерті дядька-єпископа Миколай став його наступником. Саме за місцем

Одного разу Миколай дізнався, що його сусід втратив усі свої статки та не мав змоги забезпечити приданим своїх доньок. Аби допомогти дівчатам уникнути зневаги, уночі він підкинув їхньому батькові до черевиків золото.

На початку IV століття імператори Діоклетіан та Максиміліан почали гоніння християн. Проте Миколай не відмовився від своєї віри, за що потрапив у в’язницю. Його звільнив у 313 році імператор Костянтин Великий, який поблажливо ставився до християн. Після цього Миколай повернувся до своєї пастви.

Помер святитель Миколай у період між 343-м і 352-м роками. Його поховали у Соборному храмі в місті Мирлікійськ. Після смерті його тіло стало мироточити – з нього виходила пахуча олія, яка лікувала хворих та допомагала людям.

Саме в цей час на місто почали нападати мусульмани, які хотіли знищити мощі святого Миколая, щоб християни не користувались їх цілющими властивостями. У 1087 році віряни таємно кораблем вивезли мощі святого Миколая у місто Барі, що на березі Адріатичного моря (сучасна Італія).
Изображения -->
Тип файла: jpg FB_IMG_1576731897674.jpg (51.9 Кб, 0 просмотров)
вне форума  
 
Page generated in 0.05727 seconds with 18 queries