satsat.info - Показать сообщение отдельно - Інтернет-шахрайство і шахрайство з картками.
Показать сообщение отдельно
Старый 04.02.2018, 21:34   #8 (permalink)
online: 97460165
Европа
По умолчанию

Ніколи не називайте в телефонному режимі термін дії картки, CVV код(три цифри на звороті) або PIN-код і не диктуйте нікому коди з СМС повідомлень.

популярні види шахрайства:
Фальшивий дзвінок з «банку» або від інших (лікарня, поліція, від імені приятелів, знайомих, коллег...)
Фальшива Смс від «банку» або від інших (лікарня, поліція, від імені приятелів, знайомих, коллег...)
Фальшиві сайти-магазини і сайти під банк.
Об´яви і реклама про товари та послуги з привабливими заниженими цінами.
Спам з привабливими заниженими цінами.
Посилання в пошті, на сайті, в СМС, в мессенжері і т.д.т.п., при переході за якими на ваш телефон, комп або інший пристрій попадає шкідливий додаток.

Cкіммінг – несанкціонована установка пристроїв на банкомат з метою отримання даних з магнітної смуги платіжної картки (встановлюється зчитувач на картрідер) та ПІН-коду до неї (за допомогою відеокамери або накладної клавіатури).
читать дальше

Cash trapping (захоплення грошей) – відносно новий вид шахрайства, який швидко поширюється. Його суть полягає в наступному: шахрай встановлює спеціальну планку на щілину для видачі грошей, тим самим перешкоджаючи їх видачі. читать дальше

Найбільш поширений вид шахрайства при оплаті в магазинах – банальне переписування реквізитів картки (номер картки, термін дії, CVV-2) для подальшого проведення шахрайських операцій в мережі Інтернет.
читать дальше

Шахрайство в Інтернеті: його види, як відбувається?
Для проведення операції в мережі Інтернет досить наступних даних: номер картки, термін дії, CVV-2 код. Всі ці дані знаходяться на платіжній картці, тому їх можна дістати просто переписавши їх.
читать дальше

Соціальна інженерія
На сьогоднішній день шахраї дуже активно використовують такий простий спосіб отримання даних по картці, як прямий дзвінок клієнту. Даний метод особливо популярний при купівлі або продажу лотів на онлайн-аукціонах.
Шахраї, представляючись співробітниками банку, правоохоронних органів, органів опіки, НБУ або навіть СБУ, читать дальше

Шахрайство з вкраденими або загубленими картками
Для запобігання випадків шахрайського використання вкрадених або загублених платіжних карток, слід зберігати окремо від картки ПІН-код, а також негайно інформувати банк про випадок втрати / крадіжки картки для подальшого її блокування.
читать дальше
вне форума  
4 спасибо:
 
Page generated in 0.06997 seconds with 17 queries