satsat.info - Показать сообщение отдельно - Велоспорт
Тема: Велоспорт
Показать сообщение отдельно
Старый 04.07.2009, 18:46   #7 (permalink)
online: 21446323
По умолчанию

Гончар: на «Тур де Франсі» фаворит – Контадор


http://images.turnir.com.ua/292x218/...bd7_goncar.jpg
У суботу бере старт найпрестижніша багатоденна «Тур де Франс», на якій виступить 180 найсильніших велогонщиків планети. У цій когорті візьмуть участь двоє представників України: Ярослав Попович та Володимир Густов. Про очікування від цьогорічної гонки патріарх українського велоспорту Сергій Гончар розповів в інтерв’ю turnir.com.ua.

Сергію, почнімо нашу розмову з найприємнішого: у п’ятницю ви відзначили день народження. Як саме?
Зараз я перебуваю у Польщі, де беру участь у двадцятій з ліку гонці Солідарності й Олімпійців, захищаючи кольори клубу «Утенсінорд». 3 липня в обід на велосипеді я подолав 200 кілометрів. Після такого виснажливого дня щось святкувати відпало бажання. Я купив Шампанського, торт, і скромно почастував одноклубників.

Вам виповнилося 39 років…
Так, і я радий, що в такому віці маю сили змагатися. Нехай не на «Тур де Франсі», але все одно… Думаю, ще рік побуду у професійному велоспорті і вже теба зав’язувати.

Чим збираєтеся займатися по завершенні кар’єри?
Я майже 25 років у велоспорті. Навряд чи перейду в іншу сферу. Сподіваюсь, мені знайдеться робота у велоспорті.

В українському?
Не знаю. Я вже давно мешкаю в Італії. Можливо, й там продовжу свою роботу.

На багатоденці «Тур де Франс», на якій ви тричі виступали, беруть участь тільки двоє українців. Не занадто мало для нас?
Малувато. Але ж не забуваймо, в якому стані перебуває український дитячий велоспорт. Діти та юнаки не мають інвентаря та, взагалі, умов для тренування. Та навіть в таких умовах українці якось пробиваються до світової еліти. Це я кажу не лише про Поповича, але й про інших українців. От створили велогрупу ISD. Нехай у ній багато легіонерів, але й свої так само досягають успіхів.

Чого все-таки очікуєте від лідера нашого велоспорту Ярослава Поповича на «Тур де Франсі»?
Як на мене, Славік потрапив у надто сильну команду. Тому-то йому важко стати лідером. Альберто Контадор, Ленс Армстронг, Леві Лефаймер, Андреас Клонден та інші мають більше досвіду та авторитету у світі велоспорту. Тож Попович змушений працювати задля їхнього результату. Нічого. Нехай набирається досвіду. Дасть Бог, перейде в інший клуб, і на нього працюватимуть інші велосипедисти. Ну а на цьогорічному «Тур де Франсі» Попович нехай чітко виконає всі настанови «Астани» і постарається відзначитися на певних етапах.

Хто, на вашу думку, стане переможцем цьогорічного змагання Великої петлі?
Фаворитом номер один вважаю Альберто Контадора. Він нині в ударі і показує феноменальну виносливість. Ну а головним його суперником можна назвати росіянина Дениса Меншова, який свої можливості показав на «Джиро д’Італія”. Третім претендентом на успіх вважаю австралійця Кейдела Еванса.
вне форума  
 
Page generated in 0.06047 seconds with 17 queries