satsat.info - Показать сообщение отдельно - Украина сегодня (Ноябрь 2015)
Показать сообщение отдельно
Старый 04.11.2015, 12:22  
online: 41290452
Україна це Європа!
 
Аватар для mukha
По умолчанию

Майданівці рятували сепаратистів із палаючого Будинку профспілок в Одесі, - Рада Європи

Під час трагічних подій в Одесі 2 травня 2014 року проукраїнські активісти зробили з фрагментів сцени саморобні сходи, щоб врятувати прихильників федералізації з палаючого Будинку профспілок

Про це йдеться у звіті Міжнародної дорадчої групи Ради Європи про розслідування одеської трагедії.

"До 19:54 пожежа в Будинку профспілок сягнула свого піку, і деякі з тих, хто перебував всередині будинку, намагалися вибратися звідти, вистрибуючи з вікон верхніх поверхів. У результаті декілька осіб загинули від падіння. На відеозаписі в Інтернеті видно, що на деяких осіб після того, як вони вистрибували з вікон, нападали прихильники єдності", - йдеться у документі.

Однак, згідно зі звітом Ради Європи, є також кадри, які показують, що прихильники єдності зробили із фрагментів сцени саморобні сходи і платформи та використовували їх, щоб врятувати людей, які опинилися в будівлі. Потім їх евакуйовували в безпечні зони.

Консультативна група Ради Європи також прийшла до висновку про наявність доказів співучасті співробітників міліції у масових заворушеннях, що відбулися в Одесі 2 травня 2014.

Крім того, міжнародна дорадча група у презентованому сьогодні звіті розкритикувала хід розслідування пожежі в Будинку профспілок в Одесі, яка призвела до загибелі 48 осіб.

Нагадаємо, 2 травня 2014 року в Одесі сталися сутички між сепаратистами і проукраїнськими активістами. У розташованому на Куликовому полі Будинку профспілок, де перебувало багато людей, почалася пожежа, під час якої також загинули люди. Всього того дня загинули 48 осіб.

вне форума  
6 спасибо:
 
Page generated in 0.05940 seconds with 17 queries