satsat.info - Показать сообщение отдельно - Украина - Евросоюз (Новости,обсуждение,вопросы,ответы)
Показать сообщение отдельно
Старый 14.12.2012, 07:41   #4 (permalink)
online: 62593395
50° 54' с.ш. 34° 48' в.д.
 
Аватар для shuravi
По умолчанию

З Європи пролунала порада українським демократам відмежуватися від «Свободи»

Партія «Свобода», яка стала героєм дня під час відкриття нової Верховної ради, не подобається Європарламенту. Настільки, що зі Страсбурга пролунала рекомендація демократичним партіям України зі «Свободою» не співпрацювати. Таку поправку запропонував болгарський депутат Крістіан Вігенін з Прогресивного альянсу соціалістів і демократів, і більшість європарламентарів його підтримала.

Відтак у резолюції по Україні, прийнятій у четвер і присвяченій результатам недавніх парламентських виборів та справам Тимошенко і Луценка, з’явився і такий абзац:

«Європейський Парламент занепокоєний популяризацією націоналізму в Україні, що знайшло своє відображення у підтримці партії «Свобода» – однієї з двох нових партій, які пройшли до Верховної ради. Расистські, антисемітські та ксенофобні погляди суперечать засадничим цінностям та принципам ЄС, а відтак ми закликаємо про-демократичні партії в парламенті не спілкуватися з цією партією, не підтримувати її і не входити з нею в коаліцію», – сказано у документі.

читать дальше
вне форума  
3 спасибо:
 
Page generated in 0.12261 seconds with 17 queries