satsat.info - Показать сообщение отдельно - KOCMOC
Тема: KOCMOC
Показать сообщение отдельно
Старый 12.07.2019, 05:54   #12570 (permalink)
online: 16826307
 
Аватар для POLAR
По умолчанию

Вчені виявили джерело загадкових сигналів з космосу

b9Hp1uZ3T5LZmvwmj01uarVhBpp0sZ76rzHMGCDl.jpg

Астрономи каліфорнійської радіообсерваторії Оуенс-Веллі в горах Сьєрра-Невада зафіксували новий швидкий радіосплеск (Fast Radio Bursts – FRB), точно встановивши місце його походження.
Новий сигнал отримав позначення FRB 190523. Як встановили астрономи Калтеха спільно з вченими з обсерваторії Кека на Гаваях, спалах радіовипромінювання надійшов з галактики, розташованої на відстані 7,9 мільярда світлових років.
FRB (одиночний швидкий радіосплеск) – одне з найзагадковіших космічних явищ. В даний час вони були «спіймані» приблизно 80 разів. FRB є надінтенсивним сплеском радіохвиль довжиною в мілісекунди, джерело яких знаходиться поза межами нашої галактики. Причини виникнення цих сплесків до нинішнього часу залишаються невідомими. Точне встановлення місця, звідки йдуть космічні сигнали, допоможе зрозуміти їх природу і причини, за якими вони транслюються в простір, впевнені вчені.
Спіймати FRB неймовірно складно: для отримання нинішніх результатів фахівцям знадобилося з’єднати десять телескопів діаметром 4,5 м. Встановити джерело FRB вдавалося лише кілька разів: в 2014 та 2017 роках астрофізики зафіксували радіосплески, що надходять з галактики, що знаходиться в 3 млрд світлових років від нашої планети. 27 червня австралійські вчені заявили, що вловили сигнал з джерела, що знаходиться в чотирьох млрд світлових років.
вне форума  
3 спасибо:
 
Page generated in 0.11699 seconds with 18 queries