satsat.info - Показать сообщение отдельно - Украина - Евросоюз (Новости,обсуждение,вопросы,ответы)
Показать сообщение отдельно
Старый 18.12.2012, 03:49   #7 (permalink)
online: 11342753
 
Аватар для metalhell
По умолчанию

10 грудня з'явився коментар директора департаменту інформаційної політики МЗС України Олега Волошина щодо неголосування України за Резолюцію ООН проти героїзації нацизму. "За" резолюцію проголосувало 120 держав, проти – 3 (США, Канада і Маршаллові острови), 57 країн, в тому числі Україна, при голосуванні утрималися.

Як заявив пан Волошин, Україна однозначно засуджує нацизм, спроби реабілітації фашизму, однак не підтримує ситуацію, коли під одну гребінку хочуть підвести всіх, хто зі зброєю в руках брав участь у бойових діях в рамках Другої світової війни і не завжди на боці гітлерівської коаліції. Але, напевно, "не через боротьбу з трактуванням історичних подій потрібно боротися з ксенофобією. Напевно, для цього існують інші механізми. Ми в першу чергу виходили з того, що в рамках ООН та інших міжнародних організаціях існує достатня нормативно-правова база для того, щоб протидіяти ксенофобським, расистським проявам", – сказав він.

МЗС вважає, що УПА, яка продовжувала воювати проти радянської влади з 1945 до 1952 року, стоїть осібно від цього питання.
вне форума  
 
Page generated in 0.05440 seconds with 17 queries