satsat.info - Показать сообщение отдельно - Украина - Евросоюз (Новости,обсуждение,вопросы,ответы)
Показать сообщение отдельно
Старый 13.12.2012, 00:09   #3 (permalink)
online: 62593395
50° 54' с.ш. 34° 48' в.д.
 
Аватар для shuravi
По умолчанию

У Європарламенті позитивно налаштовані до України, але не до "Свободи"

У Європейському парламенті ніхто не виступив проти підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.
Голоси розділилися лише на тих, хто виступає за підписання документу без зволікання і тих, хто говорить про виконання українським урядом озвучених раніше Радою ЄС умов, повідомляє "І........-Україна".
Зокрема, в ході пленарного засідання Європарламенту в середу в Страсбурзі, на якому обговорювалося українське питання, представник групи Європейської народної партії, яка, як відомо, займає найбільш критичну позицію щодо подій в Україні, Елмар Брок заявив, що Європарламент "може дати чіткий сигнал".
"Цілком очевидно, що це в інтересах Європи і українського народу, щоб наші відносини поліпшувалися, ці відносини повинні зміцнюватися. Це - економічний і стратегічний інтерес народу, і ми відкриті до цієї можливості. Ми повинні показати українцям, що ми хочемо поліпшення відносин", - заявив він.
Згадавши проблеми під час виборів, знаходження у в'язниці Юлії Тимошенко, яка, на переконання Брока повинна бути звільнена, політик зазначив, що ЄС і Україна повинні співпрацювати для досягнення прогресу.
За його словами, якщо буде досягнутий прогрес щодо існуючих проблем, "ми можемо в листопаді 2013 року в Вільнюсі підписати Угоду про асоціацію".
Інший представник ЄНП Мікаель Галер також заявив, що підписання Угоди про асоціацію це - "не амбітний порядок денний, але має бути політичне бажання українського керівництва "зробити все, щоб документ був підписаний".
Представник групи соціалістів Лібор Ручок у своєму виступі підкреслив, що ще раніше Європа визнала, що Україна - європейська країна.
"Це - причина, по якій ми просуваємося вперед з Угодою про асоціацію і зоною вільної торгівлі. Але є дві проблеми, які стоять на шляху підписання", - сказав політик.
При цьому він позначив, що першою проблемою є справа Тимошенко. Другою проблемою він назвав минулі вибори, в яких "був прогрес, але й були кроки назад".
Представник консерваторів Павел Коваль закликав європейську сторону не втрачати часу.
"У цьому році не було саміту з Україною, але було два саміти з Росією. Наші партнери - це громадянське суспільство, неурядові організації, церкви. У нас немає права сказати їм "ні", і щоб вони чекали. Давайте підпишемо Угоду про асоціацію якомога швидше", - заявив політик.
Решта виступаючих також торкнулися перерахованих вище проблем і закликали українське керівництво "усунути бар'єри", які існують для підписання Угоди про асоціацію.
Нова заява прозвучала у зв'язку з проходженням до парламенту партії "Свобода". Так, представник соціалістів Крістіан Вігенін, назвав цю політичну силу вкрай націоналістичною і антисемітською, і заявив, що "будь-яка співпраця зі "Свободою" має бути виключена".
вне форума  
3 спасибо:
 
Page generated in 0.07377 seconds with 17 queries